Предстоящи курсове

Курс-обучение по:
Курс Измерител ел.параметри
Измерване на ел. импеданс, ток,напрежение, съпротивление на заземител, изолация. Нормативна база, оценка на съответствието. Начало 22.03.2018 г. и по заявка.
Курс обучение Домоуправител
Повишаване ефективността на управление на етажната собственост. Домоуправителят - професионалист в работата си. Начало 29.03.2018 г. и по заявка.
Енергетик обучение
за енергетик или лице отговорно за енегрообзавеждането. Начало 15.03.2018 г. и по заявка.
ЗБУТ първоначален
ЗБУТ първоначално обучение с начало 02.04.2018 г. и по заявка.
дневни, вечерни и съботно-неделни 0878-203-823

Partners:
SiteGround web hosting
Причини за пожар по ел.инсталации Печат Е-мейл

Кои неизправности в електрическата инсталация могат да предизвикат пожар?

- там където има по-голямо съпротивление по пътя на тока се отделя топлина, т.е. хлабави връзки, лош контакт при връзките, нагар, ръждясали, клеясали съединения, дълъг и тънък захранващ проводник/удължител/, няколко разклонители/удължители/ свързани един след друг;

- повредена изолация между тоководещите части. Когато инсталацията  се позва за захранване на уреди с по-голяма мощност от предвидената, тя се претоварва и загрява. Това води до постепенно стопяване на изолацията, нарушаване на диелектричните и качества и късо съединение.

- предпазителя(бушона) е предвиден като най-слабото място в инсталацията да изключи веднага при късо съединение. Ако е сменен с по-мощен или е подсилен за да не изключва прекалено често, той няма да защитава веригата, няма да изключи при претоварване.

- "лоша нула" - когато нулата не е с потенциала на земята, получава се когато захранващия трафопост е отдалечен, или заземителните колове са с голямо преходно съпротивление(изгнили, стари или са недостатъчни).

За повече информация се свържете с -НАШИТЕ ЕНЕРГЕТИЦИ.

обратно в Начало

mw_joomla_logo1